Købsaftale

KøberJuristen tilbyder hjælp med købsaftale til en langt mindre del af den pris du vil finde hos en ejendomsmægler. Står du allerede nu med salget for hånden, er vi den partner du ønsker. Vi hjælper dig gennem hele processen, og tilbyder sublim og professionel vejledning og rådgivning. Kontakt os allerede nu, og hør hvor meget du kan spare

Hvad er en købsaftale

En købsaftale er den kontrakt om overdragelse af ejendommen der udformes mellem køber og sælger. Primært vil denne vedrøre aspekter som pris, overflytningsdato og andre tidsfrister, samt tilstandsrapporten for ejendommen. Dog vil købsaftalen også omhandle en lang række andre, supplerende handelsvilkår der vil berøre købet og salget. Der er i Danmark ingen regler om, at en købsaftale skal udformes på baggrund af én specifik formular. Der er derfor mange forskellige områder der kan, eller ikke kan, indgå i en aftale, hvilket gør at den kan se forskellig ud fra salg til salg. Som privat person kan det derfor godt være forvirrende at danne sig et overblik hvad en købsaftale bør indeholde. Det ses oftest, at købsaftalen er udformet og udarbejdet af sælgerens ejendomsmægler, eller en andet juridisk samarbejdspartner. Og selvom, at en købsaftale formål er at tydeliggøre betingelserne forbundet ved køb eller salg af ejendommen, er det ikke en selvfølge at den er nem at læse. Og i situationer der omhandler så store beslutninger som køb eller salg af bolig, kan selv den mindste fejl have store konsekvenser. Som eksperter på området, har vi kendskab til alle aspekter der bør inkluderes, og kan dermed hjælpe dig med at identificere og undgå problemer.

Hvad er en betinget købsaftale?

Grundlæggende er en betinget købsaftale, der anvendes som en form for sikkerhedsnet. Såfremt at du ønsker at sælge din egen bolig, og selv er i færd med at overtage en ny. Vi anbefaler derfor altid, at du udformer en betinget købsaftale baseret på dine valg. Den store forskel på en almindelig og en betinget købsaftale er, at du med en betinget aftale kun er bundet, hvis du får solgt din egen bolig inden overtagelsen af den ny. Som sælger er der ligeledes fordele at hente ved en betinget købsaftale, da denne give køber fortrinsret. Som sælger har du dermed mulighed for at sælge din bolig til andre mulige købere, der kunne dukke op indenfor den aftalte periode.

KøberJuristen kan her hjælpe med at opsætte en betinget købsaftale der sørger for, at din købsaftale kun er gældende, hvis du får solgt din bolig indenfor en aftalt periode. Vi ser typisk et behov for en periode på 2-6 måneder. Dine fordele ved at bede os om hjælp med din købskontrakt er, at chancen for at skulle betale husleje eller afdrag på to husstande på én gang forsvinder.


  Kan sælger fortryde underskrevet købsaftale?

  Efter både køberen og sælgeren har underskrevet købsaftalen, og efter de seks dages fortrydelsesret er ophørt, er aftalen juridisk bindende. Som sælger er du forpligtet til at overlevere dine nøgler til ejendommen og lignende til din køber. Herefter er det køberens pligt at overholde de aftalte betingelser, og betale den aftalte pris til den aftalte tid.

  Få udarbejdet en købsaftale

  Vi anbefaler dig at få udarbejdet en købsaftale korrekt, og i det første forsøg. Med KøberJuristen som din boligadvokat, administrerer vi alle juridiske elementer, og vejleder dig gennem hele processen. Du kan derfor fokusere på andre aspekter af købet eller salget af din ejendom. Med vores hjælp får du udformet en professionel købsaftale, så du ikke selv skal bekymre dig om de mere tekniske områder af overtagelsen af ejendommen. Køb, eller salg, af ejendomme er en stor beslutning. Og der er mange økonomiske og logistiske overvejelser og beslutninger der skal gennemgås og træffes, inden aftalen gennemføres. Hos køberJuristen bliver du tildelt en personlig boligrådgiver (Link til anden service) i starten af vores samarbejde. I vil sammen gennemgå aftalen, dine tanker og dine behov. Derfra ordner vi alle praktiske dele af handelen, og vi agerer bindeled mellem alle parter og personer der deltager i handelen.

  Yderligere tilbyder vi dig hjælp med berigtigelse af din ejendomshandel. Det betyder, at handelen bliver gennemført ud fra de vilkår og aftaler der er blevet klargjort i købsaftalen mellem køber og sælger.

  Med vores hjælp, sikres du en nem, effektiv og sikker berigtigelse af boligkøbet. Ligeledes sørger vi for, at du som køber får overdraget den fulde og endelige ejendomsret mod den aftalte betaling til sælgeren.